Skip to content

Изнесени уроци в ПГХТТ Пловдив през юни 2022

През месец Юни четири ученически групи от VII-и клас от ОУ “Яне Сандански” и ОУ “Димитър Талев” посетиха Професионалната гимназия по хранителна техника и технологии в Пловдив. Общо 170 деца имаха възможност да проведат химични експерименти и микроскопско наблюдение над час от тях.   Учениците имаха възможност да проследят лабораторен анализ на съставните вещества, съдържащи се в някои напитки, както и да участват в професионална дегустация на хранителни продукти. В… Read More »Изнесени уроци в ПГХТТ Пловдив през юни 2022

Изнесени уроци в ПГЕЕ Пловдив през юни 2022

  • by

През месец Юни две ученически групи от VII-и клас от ОУ “Тодор Каблешков” и ОУ “Димитър Талев” посетиха Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив. Общо 70 деца посетиха гимназията, където бяха проведени приложни уроци и демонстрации, съобразени с учебното съдържание по предмети от учебната програмата за VII клас (Математика, Биология, Физика, Химия, Информационни технологии, Технологии и предприемачество).   По време на посещенията в Професионалната гимназия по електротехника и… Read More »Изнесени уроци в ПГЕЕ Пловдив през юни 2022

Технологични работилници за деца “Тех фест” в Пловдив

  • by

Технологични работилници за деца “Тех фест” се проведоха на 24 Септември (петък) в Пловдив. Събитието бе с начален час 13:30 часа в Дом на културата “Борис Христов”, ул. Гладстон 15 ( приземен етаж). По време на събитието децата имаха възможност да сглобяват и изработват различни модели на машини и апарати, както и да се запознаят с основни принципи от природните науки. Участие в Тех Фест взеха компании, част от партньорската… Read More »Технологични работилници за деца “Тех фест” в Пловдив

Технологични работилници събуждат интереса на учениците към технологиите и природните науки

  • by

Технологични работилници за деца “Тех фест” ще се проведат на 24 Септември (петък) в Пловдив. Събитието е с начален час 13:30 часа в Дом на културата “Борис Христов”, ул. Гладстон 15 ( приземен етаж). По време на събитието децата ще имат възможност да сглобяват и изработват различни модели на машини и апарати, както и да се запознаят с основни принципи от природните науки. Участие в Тех Фест ще вземат компании,… Read More »Технологични работилници събуждат интереса на учениците към технологиите и природните науки

Изнесен урок в ПГЕЕ Пловдив

  • by

Ученици от ОУ “Димитър Талев” взеха участие в изнесени приложни уроци по Физика и Информационни технологии в Професионалната гимназия по електротехника и електроника – Пловдив. Посещението включваше демонстрации на практики от учебното съдържание на изучавани специалности в лабораториите на професионалната гимназия.

Ученици в Индекс-6

  • by

Индекс-6 стана поредната компания от региона на Пловдив, която прие учебна група на територията на своите производствени площи. Индекс-6 е една от водещите компании в производството на машини за пълнене и опаковане на течни продукти. Учениците от ОУ “Васил Петлешков” имаха възможността да се запознаят с цялостния процес по създаване на една машина – от дизайн до изработка и контрол на качеството.

Учебно посещение в Либхер

  • by

ОУ “Васил Левски” бе поредното училище, което изпрати учебна група в Либхер Хаусгерете Марица. Учениците имаха възможността да се запознаят с производствения процес в един от утвърдените инвеститори в региона и страната, да посетят учебния център на компанията и да участват в редица учебни игри, специално организирани за тях от екипа на Либхер Хаусгерете Марица.

Изнесен урок в ПГХТТ – Пловдив

  • by

Уроците винаги са по-интересни в комбинация с приложни занимания. В това се убедиха учениците от ОУ “Васил Левски”, които днес посетиха ПГХТТ – Пловдив. Със своята обновена материална база, успешни партньорства с бизнеса и любознателни ученици, училището е пример за модерна и бързо развиваща се професионална гимназия.

Учебно посещение във Viking Life-Saving Equipment Bulgaria

  • by

Още един от партньорите ни през 2019г., датската Viking Life-Saving Equipment Bulgaria, прие ученици от VI-и клас. Учениците успяха да се запознаят с процеса по създаване на спасителни салове и евакуационни системи на един от пазарните лидери в областта, да наблюдават процеса по тестване на готовия продукт, както и да пробват от храната, специално пригодена за аварийни ситуации.

Учебно посещение в Шнайдер Електрик

  • by

Днес ученици от СУ “Св. Паисий Хилендарски” посетиха Шнайдер Електрик, където останаха силно впечатлени от високата степен на технологичност в компанията и съпътстващите я промени на работните позиции и необходимите умения за работа.